Jadłospis

PONIEDZIAŁEK – 5.02.2018 r.

Zupa krupnik
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, kasza wiejska, śmietana 18%, przyprawy

Ziemniaki, jajko w sosie koperkowym, kompot
składniki: ziemniaki, jajko, śmietana 18%, koper, masło, przyprawy

 

WTOREK – 6.02.2018 r.

Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, brokuły, groszek ptysiowy,  jogurt naturalny, śmietana 18%,  koper, natka pietruszki, przyprawy

Spaghetti, kompot
składniki: makaron, mięso łopatka wieprzowa, ser żółty, fix do spaghetti, mąka ziemniaczana, pomidor, sos do spaghetti, olej rzepakowy, mrożone owoce

 

ŚRODA – 7.02.2018 r.

Zupa fasolowa z zacierką
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, zacierka, fasola, przyprawy, masło

Ziemniaki, filet drobiowy w cieście, mizeria, kompot
składniki: ziemniaki, filet z piersi kurczaka, jajka, mąka pszenna, ogórki świeże, przyprawy, mrożone owoce

 

CZWARTEK – 8.02.2018 r.

Barszcz biały z ziemniakami
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, ziemniaki, barszcz biały w torebce, śmietana 18%, jogurt naturalny, przyprawy

Kasza zapiekana z mięsem i warzywami
składniki: kasza jęczmienna, filet z piersi kurczaka, papryka, groszek konserwowy, kukurydza,  fasolka szparagowa, przyprawy, owoce mrożone

 

PIĄTEK - 9.02.2018 r.

Zupa koperkowa z ryżem
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, ryż, koper, natka pietruszki, śmietana 18%, jogurt naturalny, przyprawy

Pieczone ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot
składniki: ziemniaki, czerwona kapusta, marchewka, cebula, przyprawy, mrożone owoce

 

 

* Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu w ciągu tygodnia.