Jadłospis

PONIEDZIAŁEK, 21.05.2018 r.

Barszcz biały z ziemniakami
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, ziemniaki, żurek w torebce, śmietana 18%, przyprawy

Makaron z malinami, herbata
składniki: makaron, maliny, śmietana 18%, jogurt naturalny, owoce mrożone

 

WTOREK, 22.05.2018 r.

Zupa brokułowa z makaronem
składniki: wywar drobiowo – warzywny, marchew, cebula, brokuły mrożone, makaron, natka pietruszki, koper, przyprawy

Ziemniaki, zrazy w sosie pieczarkowym, kompot
składniki: ziemniaki, margaryna, łopatka wieprzowa, jajka, mąka pszenna, śmietana 18%, pieczarki, cebula, przyprawy

 

ŚRODA, 23.05.2018 r.

Kapuśniak z ziemniakami
składniki: wywar drobiowo – warzywny, marchew, cebula, kapusta, boczek, ziemniaki, natka pietruszki, koper, przyprawy

Pierogi z mięsem, kompot
składniki: mięso wieprzowe, boczek, masło, mąka pszenna, jajka, cebula, olej rzepakowy, przyprawy, owoce

 

CZWARTEK, 24.05.2018 r.

Zupa pomidorowa z makaronem
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, koncentrat pomidorowy 30%, makaron, śmietana 18%, jogurt naturalny, natka pietruszki, koper, przyprawy

Kasza zapiekana z mięsem i warzywami, kompot
składniki: kasza wiejska, filet z piersi kurczaka, kukurydza, groszek konserwowy, papryka, fasolka szparagowa zielona, pomidor, ser żółty, przyprawy, owoce mrożone

 

PIĄTEK, 25.05.2018 r.

Zupa fasolowa z zacierką
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, zacierka, fasola, przyprawy, masło

Ziemniaki, sznycel rybny, surówka z kiszonej kapusty, kompot
składniki: ziemniaki, filet z miruny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, kapusta kiszona, marchewka, przyprawy, mrożone owoce

 

 

* Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu w ciągu tygodnia.