Jadłospis

PONIEDZIAŁEK, 10.12.2018 r.

Zupa chłopska
składniki: wywar drobiowo – warzywny, ziemniaki, mięso szynka wieprzowa, kapusta świeża, marchew, cebula, koper, natka pietruszki, przyprawy

Makaron z malinami, herbata
składniki: makaron, maliny, śmietana 18%, jogurt naturalny


 

WTOREK, 11.12.2018 r.

Rosół z zacierką
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, ziemniaki, zacierka, przyprawy

Ziemniaki, bigos, kompot
składniki: ziemniaki, margaryna, boczek, kiełbasa zwyczajna, masło, koncentrat pomidorowy 30%, kapusta biała, marchew, mrożone owoce


 

ŚRODA, 12.12.2018 r.

Zupa z cukinii z ziemniakami
składniki: wywar drobiowo – warzywny, marchewka, cukinia, ziemniaki, przyprawy, koper, natka pietruszki

Kasza, gulasz wieprzowy, sałatka wielowarzywna, kompot
składniki: kasza wiejska, łopatka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, śmietana 18%, masło, ogórek, marchewka, papryka, przyprawy


 

CZWARTEK, 13.12.2018 r.

Zupa koperkowa z ryżem
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, ryż, koper, natka pietruszki, śmietana 18%, przyprawy

Ziemniaki, steki w sosie curry, kompot
składniki: ziemniaki, margaryna, mięso wieprzowe, filet drobiowy, papryka, passata pomidorowa, przecier pomidorowy, pomidory, masło, przyprawy


 

PIĄTEK, 14.12.2018 r.

Zupa grochowa z zacierką
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, mąka pszenna, jajka, groch, przyprawy, masło

Ziemniaki, sznycel rybny, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
składniki: ziemniaki, margaryna, filet z miruny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, kapusta pekińska, papryka, marchewka, przyprawy, owoce

 

PONIEDZIAŁEK, 17.12.2018 r.

Zupa pomidorowa z ryżem
składniki: wywar drobiowo - warzywny, marchew, cebula, koncentrat pomidorowy 30%, ryż, śmietana 18%, natka pietruszki, koper, przyprawy

Ziemniaki, jajko sadzone, fasolka szparagowa, kompot
składniki: ziemniaki, masło, jajko, olej rzepakowy, przyprawy, fasolka szparagowa zielona, bułka tarta, mrożone owoce

 

 

 

* Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu w ciągu tygodnia.